Scorett skovård skor

Var rädd om dina skor så håller de sig fina längre

Det är roligt att köpa nya skor, men det lönar sig verkligen att ta hand om de man redan har. Det är varken svårt eller tidsödande och resultatet är en fröjd för plånbok, öga och fot.

10 tips för fina skor

1. Gör rent och putsa upp skorna med skokräm eller polish emellanåt. Skinnskor behöver näring.

2. Grova skinnskor, stövlar och kängor smörjs in med läderfett.

3. Använd impregneringsspray till skor av skinn, mocka och nubuck. Det förbättrar skyddet mot vatten och smuts. Rekommenderas ej till konstläder och skinn med syntetisk beläggning.

4. Lädersulor är känsliga mot väta - behöver speciell vård eller sulas om.

5. Använd skohorn för att skydda bakkappan.

6. Känns skorna för stora - lägg i innersulor.

7. Om du får ont i fötterna i högklackat - lägg en sula i tån.

8. Knyt upp skosnören eller lossa spännen när du ska ta av skorna.

9. Använd skoblock för att behålla formen.

10. Låt skorna vila - byt helst varje dag så håller de sig fräscha betydligt längre.

Se alla våra skovårdsprodukter här >>>

Klacktips

För att klacken på dina nya skor ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att du tänker på följande saker: Längst ned på klacken sitter en liten stiftlapp. Innan den är nedsliten skall den bytas ut. Detta gör du enkelt hos skomakaren. Tänk på var du går. Smala klackar trivs bäst på hårda och släta underlag.

skovård mockaskor impregenringsspray vårda skorna

Ta hand om dina mockaskor på bästa sätt

Mockaskor är gjorda i fina material som är lite känsligare, därför bör de vårdas med omsorg. Impregnera skorna redan innan du börjar använda dem så de får ett bättre skydd mot smuts och väta.

Steg 1 Rengör

Alternativ 1 Slipsten:
Här använder du specialprodukter som slipkloss och speciellt framtagna rengöringsmedel anpassade för det specifika materialet. Slipklossen kan antingen användas direkt på materialet för att slipa/sudda bort fläckar. Alternativt att man smular sönder en bit och ruggar upp materialet. Borsta sedan bort resterna från skon med en skoborste.

Köp slipkloss här >>

Köp skoborste här >>

Alternativ 2 Cleaner:
Använd en vattenbaserad rengöring för alla material som avlägsnar fläckar och förlänger skons livslängd.
Skaka flaskan. Torka av skon med fuktig duk, undvik att genomblöta. Pumpa ut skum på fuktig duk och rengör skon. Avlägsna eventuella rengöringsrester med fuktig duk eller svamp. Låt torka naturligt. Återställ ytan hos mocka & nubuck med mockaborste. Testa alltid på dold yta först.

Köp shoe cleaner här >>

Steg 2 Vårda

För att vårda och bygga upp materialet används en special conditioner som är lämpad till mocka- och nubuck. Den vårdar, återställer färg och förlänger skons livslängd.
Rengör först ytan. Skaka flaskan och applicera ett jämt lager med cirkelrörelser. Låt torka. Efterborsta ytan med mockaborste. Testa alltid på dold yta först.

Använd conditioner på mocka och nubuck en gång per vecka för att motverka att pigmentet/färgen blir sämre. (Tänk på att alltid rengöra skorna innan de vårdas).

Köp shoe conditioner här >>

Steg 3 Skydda

Impregnering utan fluorkarboner. Ger skydd mot regn, snö, smuts och fläckar utan att försämra skons andningsförmåga. För släta läder, mocka, nubuck och textil.
Spraya ett jämt lager på ren och torr yta från ett avstånd på 15 cm. Undvik att genomblöta. För bästa resultat låt torka 24 timmar. Testa alltid på dold yta först. Säker för inomhusbruk. 100 % biologiskt nedbrytbar.

Köp shoe protector här >>

Ha för vana att regelbundet ta hand om dina mockaskor.

Laddar